Skip to main content

TERMO UV FOLIJA ZA LEKSAN – porfolio

Super zaštita leksana i nadstrešnica od sunca, isijavanja toplote. Efekat tende na leksanu.

Japanska kompanija YAZAKI Wiring je svetski lider za proizvodnju kablova i svoju novu fabriku je otvorila u okolini Šapca gde smo obavili montažu folija.

Na leksanu je izmerena temperatura od oko 60C stepeni.

Zahtevana preciznost, funkcija i estetika.

Kompanija Yazaki nam je poklonila poverenje i na krovu smo zaštititili kupole od leksana koje su bile usijane od sunca. Toplota koju leksan proizvodi ometa rad mašina I senzora i negativno utiče na proizvodnju I rad zaposlenih u prostorijama. Folija je uspešno rešila ovaj problem.

Kupole zaštićene folijom za leksan više neće praviti problem tokom narednih sunčanih perioda.

Fakultet za poslovne studije i pravo, blok 44 – Novi Beograd: 

Leksan nadstrešnica bez folije jednostavno isijava toplotu i snažno zagreva prostorije, a klima uređaji jednostavno ne mogu postići svoj potencijal. Uspešno je montirano preko 100 m2 folije, i direktno sprečeno zagrevanje prostorija ispod krova.

Fakultet za poslovne studije i pravo, blok 44 – Novi Beograd: Leksan nadstrešnica bez folije jednostavno isijava toplotu i snažno zagreva prostorije, a klima uređaji jednostavno ne mogu postići svoj potencijal. Uspešno je montirano preko 100 m2 folije, i direktno sprečeno zagrevanje prostorija ispod krova.

150 m2 zaštitne folije za leksan je uspešno montirano u kompaniji AUTOČAČAK iz Čačka, generalnog uvoznika Škoda automobila za Srbiju.
Kompanija AUTOČAČAK se takođe odlučila za zaštitnu foliju za leksan od vrućine i isijavanja toplote u magacin robe gde su temperature bile nepodnošljive – sve dok nije montirana zaštitna folija. Prema svedočanstvu zaposlenih citiramo:  „ Sa zaštitnom folijom koju ste montirali temperatura u magacinu je smanjena i do 15C stepeni”.

DIREKTNA ZAŠTITA LEXANA OD SUNCA – EFEKAT TENDE NA LEXANU

S-Klub u Jakovu pogled iznutra – Lexan krov SA FOLIJOM (levo I sredina) I BEZ FOLIJE ( desno). Dramatična razlika je primetna posebno kada sunce obasjava krov Lexan ploča I rasipa neprijatan sunčev odsjaj I toplotu. Montažom folije za lexan uspešno se rešava ovakav vid problema dok estetika krova čak postaje još lepša.

LEXAN folije su rešenje problema za LEXAN površine zbog toga što se mogu montirati i spolja i iznutra. Svim vlasnicima nadstrešnica od Lexan površina dobro je poznato da saćasta struktura lexana daje neprijatan i iritativan odsjaj,kao da je gotovo nemoguće boraviti dok sunce i toplota deluju – LEXAN folija rešava taj problem.

Svetlarnici na magacinu robe DELTA M u Beogradu, luka Beograd. LEXAN folija bele boje zaštitila je kompletnu robu od direktnog udara sunca. Izdržljivost LEXAN folije na spoljne faktore čini da ovaj tip folije može biti montiran kako spolja tako i iznutra.

Pekara-poslasticarnica “CAMY” iz Zemuna:

Montaža UV folije za leksan na više objekata. Ispod leksana je bilo nemoguće boraviti od usijane površine koja neprekidno emituje toplotu. Površina leksana u toku dana moze dostići do 70 stepeni Celsijusa . Folija rešava uspešno problem toplote i sunčevog odsjaja.

Restoran – diskoteka u Lazarevcu, kompletno presvucene sa LEXAN folijom. LEXAN folija montirana na LEXAN površini automatski pretvara blještavilo Lexana u zaštićenu i prijatnu atmosferu, kao efekat tende. Lako se održavaju i veoma su izdržljive na sve atmosferske uslove.

Poznati uvoznik i distributer pločastih materijala i opreme kompanija DAREX iz Beograda je rešila problem zagrevanja proizvodnog pogona montažom Lexan folije. Montaža Lexan folije je sprečilo zagrevanje polikarbonatskih površina i snažnu redukciju isijavanja toplote preko Lexan površina i dodatnog zagrevanja radnog prostora.

Privatna kuća u Beogradu sa balkonom prekrivenim nadstrešnicom od Lexana koji usled zagrevanja od sunca isijava toplotu i pravi efekat “staklene bašte”. Montažom Lexan folije jednostavno Vaš prostor ispod Lexana postaje potpuno upotrebljiv tokom sunčanih dana.

Ova lepa terasa porodičnog stana u Zemunu sa koje se pruža jedinstven pogled je imala problem zagrevanja i isijavanja toplote od leksana. Toplota se preko terase širila kroz ceo stan, a klima uređaji nisu mogli postići dovoljno hlađenje.
Cela leksan nadstresnica je zastićena a temperatura uveliko smanjena. Prijatan boravak ukućanima je omogućen tokom celog dana.

Kulturni centar Mionica u blizini Valjeva je dobilo novu konstrukciju i nadstrešnicu od leksana ispod koje je leti izmereno nepodnošljivih 50C stepeni. Montirano 130m2 folije i visoka temperatura je višestruko redukovana.