Skip to main content

PANCIR – SIGURNOSNE FOLIJE

Zaštita stakla od provale, rasprskavanja i povreda.
HACCP folije. Više modela.

Ovaj tip folija je specijalno dizajniran za odbrambene svrhe i u stanju su da izdrže udarce jakih inteziteta.
U Srbiji su ove folije popularno nazvane “antivandal”.
U ponudi su potpuno transparentne ( kao staklo) pancir folije, kao I modeli sa ogledalo-špijun i klima UV funkcijom sjedinjeni u jednu foliju.

Kada je pancir-folija montirana na staklo i dodje do razbijanja stakla ( pokušaja provable), staklo se ponaša kao prednja šoferšajbna automobile, tj. Staklo prsne ,ali onemogućuje provalnika da udje ili išta odnese iz objekta. U zavisnosti od inteziteta udarca nudimo I odredjene debljine pancir-sigurnosnih folija.

Zbog čuvanja privatnosti naših klijenata izbegavamo da prikažemo objekte na web sajtu na kojima je pancir-sigurnosna folija montirana širom Srbije.

Montaza folija za implementiranje HACCP standarda za sve kompanije i proizvodnim pogonima sa atestiranim folijama.

OBEZBEDITE STAN I POSLOVNI PROSTOR PRE PROVALE:

Montažom pancir-sigurnosne folije na stakla prozora, ojačali ste inače najslabiju tačku (stakla) u poslovno-stambenim objektima.

SPREMNE ZA NAPAD: Nakon udarca u staklo, staklo ostaje u jednom rasprslom komadu,onemogućavajući provalnicima da išta iznesu iz radnje.

Idealno za sve izloge,menjačnice i prostorije gde se čuva vredna roba.

Pancir-sigurnosna folija postavljena u prodavnici prehrambrene robe na Novom Beogradu je odvratila napadača koji je pokušao da uđe i pokrade radnju prolaskom kroz donje staklo ulaznog dela ( inače najčešćeg mesta gde se vrši provala u objekat).
Udarac kamenice (udarac u gornjem delu stakla) nije bio dovoljan, nakon čega je napadač snažnim udarcima nogom pokušavao da izbije staklo, da bi se potom uključio alarm. Udarci i lom stakla su bili toliko snažni da su probudile komšije u kraju. U praksi, provalniku je svaki sekund vremena dragocen, tako da u tom smislu folija je u stanju da znatno uspori vreme ulaska ili potpuno onemogući i odvrati napadača od upada u objekat.
U slučaju prodavnice na Novom Beogradu, folija je uspela da produži vreme napadaču tj. da znatno uspori i oteža ulaz u prodavnicu. Nakon svega, sva roba je bila na svom mestu, radnja je ostala zaštićena, iako je nanesena materijalna šteta – zamena stakla i nove folije, ali neznatno u poređenju da su stakla bila bez folije.

SIGURNOSNE OSOBINE FOLIJE NA REALNOM PRIMERU:

Firma System Intelligence Products d.o.o. iz Beograda je na vreme postavila sigurnosnu 7 mil foliju na krovne prozore. Ukupno 12 krovnih prozora se nalaze tačno ispod nadstrešnice okolne zgrade gde se tokom zime prirodno stvaraju ledenice. Nakon otapanja ledenice između 2-5 kg su ukupno pogodile 4 ovakva prozora, i to nekoliko puta, sa 4.sprata visine. Ispod dva prozora se nalaze radni stolovi zaposlenih.  Sigurnosna  folija je uspešno zadržala staklo u jednom komadu, jer u protivnom od siline udarca ledenica bi probila stakla i pala tačno na zaposlene unutar prostorija, gde bi slomljena stakla i sama ledenica naneli ozbiljne povrede. U zavisnosti od modela i debljine, sigurnosne folije su dizajnirane i testirane da izdrže trpne sile visokih inteziteta.

PROZIRNA KAO STAKLO: Kada se montira na staklo, pancir folija se ne primećuje i ne deformiše staklo iz bilo kog ugla, tako da staklo estetski ne menja izgled a optička vidljivost kroz staklo ostaje potpuno nepromenjena.

PANCIR SIGURNOSNA FOLIJA ZADRŽAVA STAKLO U JEDNOM KOMADU I NE DOZVOLJAVA DA SITNI KOMADI STAKLO POVREDE LJUDE.

NEVIDLJIVA SIGURNOST- PANCIR FOLIJA.

IZOLOVANI LOKALI – OMILJENA META PROVALNIKA!

Montirane zaštitne rešetke nisu odvratile provalnika koji je pokušao razbiti staklo i pokrasti robu u lokalu na Novom Beogradu. Najverovatnije je planirano da se deo rešetki iseče, zatim razbije staklo i uđe u lokal, Pancir folija je sprečila pokušaj pljačke i neplaniran dolazak. Lokali koji su smešteni tj. Izolovani od prometnih delova ulica su medju omiljenim metama provalnika.