Odgovori na najčešća pitanja

Klima folije

Kako izgledaju klima folije? U bojama ili?

Klima UV folije su neutralnih boja i specijalno su dizajnirane da budu prijatne za ljudsko oko. Kada se montiraju na stakla, podsećaju kao da gledate kroz sunčane naočare blažeg inteziteta, blago zatamnjuju i eliminišu neprijatan sunčev odsjaj. Sve u svemu izgled je veoma prijatan za oko.

Da li Klima UV folije stvarno odbijaju toplotu ili je to samo reklamni trik da bi se folija prodala?
Zahvaljujući ultra tankom sloju metala u sloju folije, čija se debljina meri nanometrima, uspešno odbijaju toplotu i UV zračenje. Kada se montiraju na staklo, oseća se drastična razlika u oslabljenom ulasku sunčeve toplote i zagrevanja prostorija. Činjenica da se stotine hiljada m2 folije montira širom sveta dovoljan su podatak za sebe.
Da li Klima UV folije doprinose da tokom sunčanih dana račun za struju bude niži I da mi poslovni I stambeni prostor osetno bude prijatniji/hladniji tokom leta?
Naravno! Klima UV folije predstavljaju odličan termoizolacioni štit za prozorska stakla koja radi I zimi, a posebno je efikasna tokom letnjih meseci. One reflektuju sunčevu toplotu, i drastično smanjuju zagrevanje prostorija. Kao rezultat klima uređaji mogu raditi na minimalnoj snazi (LOW MODE) a samim tim automatski je potrošnja struja umanjena a računi za plaćanje niži. Ovo se naročito isplati poslovnim zgrada koje koriste centralne sisteme klimatizacije. Samo na uštedi struje kroz niže račune za struje, investicija se vrati u proseku za 3-4 godine. Efektivno dejstvo folije je u klimatskim uslovima Srbije oko 15 ak godina. U južnim zemljama gde su sunčevi intervali duži I češći, automatski vek trajanja folije opada.
Postoji li Klima folija koja nema taj ogledalo efekat, nego da staklo izgleda diskretno, bez reflektujućeg efekta, samo da bude tonirano, ali u isto vreme da odbija i toplotu i UV zračenje ?
Da, postoji. U pitanju su tonirane UV klima folije koje nemaju ogledalo-reflektujući efekat, tako da kada se montiraju stakla izgledaju blago tonirana i dobijaju otmen izgled dim stakla, estetski izgled je veoma lepo i pospešuje ukupnu lepotu objekta.
Kako se održavaju folije kada se montiraju ?
Veoma jednostavno. Zahvaljujući duplom Anti-Scratch sloju ( sloj protiv habanja i oštećenja), foliju možete čistiti sa bilo kojim sredstvom za pranje stakla i brisačem ili pamučnom krpom, isto kao i stakla. Folija će uvek izgledati kao nova.
Kako perem/održavam stakla sa folijom?
Veoma jednostavno. Najbolje je koristiti krpu ili papirni ubrus navlaženom običnom čistom vodom.

Ogledalo-špijun folija

Monteža, ugradnja

Da li se folije montiraju spolja ili iznutra?
Folije se montiraju po pravilu unutar prostorije, osim u nekim retkim slucajevima.

Da li imate neko dodatno pitanje?

Ukoliko niste pronašli odgovor na neko vaše pitanje slobodno nam se obratite i mi ćemo se potruditi da vam što pre odgovorimo.

© COPYRIGT SOLAR M - Folije za stakla Beograd 2005-2022. All rights reserved.
Developer by MojSajt.net.