Skip to main content

Odgovori na najčešća pitanja

FOLIJE ZA STAKLA

Da li su poznate marke folije za stakla stvarno bolja nego NoName folije koje se masovno nude na domaćem tržištu?
  • Da, svakako! Koristimo samo profesionalne folije sa kojima radimo gotovo 20 GODINA, provereni kvalitet i zadovoljni kupci upravo ovo i prepoznaju.

  • SOLAR M je lider u region za montažu folija za stakla za ravnostaklene povrsine (ne radimo autostakla i to nije naš sektor rada).

Kao takvi imamo poverenje i najvecu Referenc listu u regionu koju i javno prezentujemo na ovom vebsajtu.

(za Referenc listu kliknite ovde)

Da li se folije za stakla mogu koristiti za sve vrste stakla?
  • Ne, folije za stakla se mogu koristiti samo na ravnostaklenim glatkim površinama. Na matiranim, ispupčenim staklima se mnoge folije ne mogu uspešno montirati.

Da li sam da montiram ili da Vi montirate foliju?

Kod folija za stakla od ključne stvari je PROFESIONALNA MONTAŽA!

SOLAR M Folije za stakla je profesionalni servis za montažu i mi isključivo prodajemo foliju sa našom montažom. Ne bavimo se prodajom folija bez montaže. Savet je da uvek prepustite montažu nama, jer je to najsigurniji i najjevtiniji način da dobijete proizvod koji očekujete da Vas služi na način kako se i reklamira. Ukrojavanje, pravilno čišćenje stakla, korišćenje profesionalih alata i krajnja estetika izgleda stakla sa folijom, sve je ovo važno da biste bili zadovoljni. Ako izračunate da folija treba da Vas služi minimum 5-15 godina i da je posmatrate svaki dan, onda je svakako najisplativije da ovaj posao obave naši trenirani monteri.

Naši monteri su trenirani da izađu u susret gotovo svakom problemu u vezi folija za stakla.

Za koji brend folija je najbolje da se opredelim?
  • Najvaznije je da ne kupujete najjevtinije folije koje nadjete, jer je ovo proizvod koji treba da Vas sluzi 5-15 godina!

Odabir brenda folija na Vama i ne želimo javno nijedan brend reklamirati, ali možemo pružiti savet.

VAŽNO! Kod odabira brenda morate biti oprezni, jer neki uvoznici i distributeri na domažem tržištu koriste kutije na kojima je logo poznatog brenda, imaju nisku cenu, a unutra se nalazi jevtina kineska folija i tako se prodaje, i to po niskoj ceni, sto je najprivlacnije za kupca. Ako se ne razumete u materijale i kako izgleda originalni produkt folija vi to ne mozete znati.

Kako da folija poznatog brenda koji se reklamira u Srbiji bude duplo jevtinija u Srbiji nego npr u Nemackoj ili zemlji proizvodnje kao npr. SAD uzimajuci u obzir troskove uvoza, transporta, carine, PDV-a i na kraju zaradu uvoznika, osim ako je produkt lažan tj. fake.

Ove folije izgledaju solidno, na prvi pogled i dodir, ali nemaju karakteristike, UV otporne lepkove, trajnost sendvič sloja kao autentični originalan produkt. Neki vrlo poznati brendovi koji su prisutni na domaćem tržištu koriste klasu 2 i 3 kvaliteta folija i to prodaju pod poznatim brendom koji je mamac za kupca. Najpouzdanije i najjevtinije je da odaberete pouzdanu firmu koja dugo postoji na tržištu, minimum 15 godina (vek trajanja kvalitetne folije) i koja ima najbolju referenc listu, jer nabavku folije ne radite svaki dan ili svaki mesec.

Kako može firma koja postoji relativno kratko vreme na tržištu da obeća garanciju od 10 godina na foliju i šta uopšte znači takva garancija?
  • To je odlično pitanje. Mnogi kupci u Srbiji i regionu ako nadju prodavca folija koji nešto nudi za 100 ili 200 din/m2 jevtinije automatski odaberu tog prodavca, ne gledajuci druge paramtre tog prodavca, npr: pouzdanost, trajnost na trzistu, nacin ophodjenja i komunikacija prema klijentu, znanje o proizvodu, iskustvo montaze, rad na terenu i sl.
    SOLAR M Folije za stakla postoji od 2004.g., to je gotovo 20 godina i stojimo iza svakog posla koji smo uradili.

Kako da odaberem foliju protiv sunca ?

Možete odabrati toniranu ili klasičnu stopsol reflektujuću foliju. Uvek preporučujemo reflektujuću UV foliju jer najbolje odbija sunčevu toplotu.

Za stanove treba imati u vidu koliko prozorskih površina imate, da li imate više prozora okrenutih na više strana sveta, a ne samo prozor odakle dolazi jedan izvor svetla i kako to moze uticati na prolazak dnevnog svetla tokom oblačnih jesenjih i zimskih dana u Vašem stanu.

Imati montiranu stopsol UV reflektujucu foliju je svakako velika prednost.

Reflektujuca folija u poslovnim prostorijama je sasvim druga pozicija gledanja na stvar.

Folije za zastitu od sunca sprečavaju da se prostorija tako brzo zagreje. Naročito leti, toplota u prostoriji može brzo postati nepodnošljiva. Folije za zaštitu od sunca zadržavaju veliku količinu toplote. Ovo moze imati pozitivan uticaj na radni učinak, koncentraciju i dobrobit zaposlenih, posebno u kancelarijama. U kombinaciji sa postojecim klima uredjajima ,UV stopsol termoizolaciona folija pravi pogodak protiv sunca i zagrevanja prostorija.

Da li imate neko dodatno pitanje?

Ukoliko niste pronašli odgovor na neko vaše pitanje slobodno nam se obratite i mi ćemo se potruditi da vam što pre odgovorimo.