^Na početak
FOLIJE ZA STAKLA, Beograd
Telefoni: 011/2153-063,064/48-66-307
e-mail:solarm45@gmail.com

 • 1 KLIMA UV STOPSOL FOLIJE - leto/zima

  Imate li problem sa sunčevom toplotom i zagrevanjem stana ili PP ? Sunčev sjaj i toplota postaju neizdrživi u poslovnom prostoru ? Osetno bolji i olakšan rad klima-uredjaja sa moćnim UV filterom. Termoizolacija staklenih površina tokom leta i zime.
  Read Me...
 • 2 PANCIR - SIGURNOSNE FOLIJE

  Želite li nevidljivu zaštitu prozorskog stakla ? Obezbedjenje stakla bez zaštitnih rešetki i sl. Zaštita stakla od rasprskavanja i provale u stan i PP. Folije za implementaciju HACCP standarda.
  Read Me...
 • 3 PESKIRNA-MAT FOLIJA

  Efikasna zastita privatnosti 24h - uz prolazak dnevnog svetla.
  Read Me...
 • 4 OGLEDALO - ŠPIJUN FOLIJE

  Vas niko ne vidi spolja-a Vi sve vidite iznutra ( tokom dana). Visok kvalitet i garancija. Lako za održavanje; Idealno za poslovne prostore. Klima funkcija i UV filter – kao beneficija.
  Read Me...
 • 5 FOLIJE ZA LEXAN ZASTITA OD SUNCA

  Zaštita Lexan nadstrešnica od sunca, odsjaja i sunčeve toplote. Nezamenjiva protiv odbijanja toplote i pravljenja hladovine. Do 70% odbitak sunčeve toplote.100% UV zaštita.
  Read Me...


- Kako izgledaju klima folije? U bojama ili..?

Klima UV folije su neutralnih boja i specijalno su dizajnirane da budu prijatne za ljudsko oko. Kada se montiraju na stakla, podsećaju kao da gledate kroz sunčane naočare blažeg inteziteta, blago zatamnjuju i eliminišu neprijatan sunčev odsjaj. Sve u svemu izgled je veoma prijatan za oko.- Da li Klima UV folije stvarno odbijaju toplotu ili je to samo reklamni trik da bi se folija prodala?

Zahvaljujući ultra tankom sloju metala u sloju folije, čija se debljina meri nanometrima, uspešno odbijaju toplotu i UV zračenje. Kada se montiraju na staklo, oseća se drastična razlika u oslabljenom ulasku sunčeve toplote i zagrevanja prostorija. Činjenica da se stotine hiljada m2 folije montira širom sveta dovoljan su podatak za sebe.

 

- Da li Klima UV folije doprinose da tokom sunčanih dana račun za struju bude niži I da mi poslovni I stambeni prostor osetno bude prijatniji/hladniji tokom leta?

Naravno. Klima UV folije predstavljaju odličan termoizolacioni štit za prozorska stakla koja radi I zimi, a posebno je efikasna tokom letnjih meseci. One reflektuju sunčevu toplotu, i drastično smanjuju zagrevanje prostorija. Kao rezultat klima uređaji mogu raditi na minimalnoj snazi (LOW MODE) a samim tim automatski je potrošnja struja umanjena a računi za plaćanje niži.
Ovo se naročito isplati poslovnim zgrada koje koriste centralne sisteme klimatizacije. Samo na uštedi struje kroz niže račune za struje, investicija se vrati u proseku za 3-4 godine. Efektivno dejstvo folije je u klimatskim uslovima Srbije oko 15 ak godina. U južnim zemljama gde su sunčevi intervali duži I češći, automatski vek trajanja folije opada.

 

- Kako montirana folija protiv sunca ima efekat na biljke unutar mog stana?

Folije sa osrednjom i visokom propustljivošću svetla mogu imati uticaj na rast biljaka, ali samo tokom nekoliko nedelja dok se biljka ne prilagodi uslovima da je folija na montiranim staklima. Nakon ovog perioda, biljke se čak mogu i ređe zalivati i biće očuvanije. Sa Klima UV folijom čak i biljke ostaju zaštićenije i otpornije na sunčeve zrake.- Znam da ogledalo-špijun folija čini da preko dana mene niko ne vidi spolja, a ja da vidim iznutra.
Postoji li folija koja kada noću uključim svetlo u stanu čini da mene i dalje niko ne vidi spolja, a ja da vidim iznutra?


Ovakav tip folija ne postoji, jer ovde se radi o zakonu fizike ulaska svetlosti. Gde je jače svetlo na toj strani će biti jači ogledalo efekat.- Da li kada skinem foliju sa prozorskog stakla, mogu tu istu foliju opet namestiti da mi služi kao i pre ?

Ne. Jednom skinuta folija se više ne može namestiti.


- Postoji li Klima folija koja nema taj ogledalo efekat, nego da staklo izgleda diskretno, bez reflektujućeg efekta, samo da bude tonirano, ali u isto vreme da odbija i toplotu i UV zračenje ?

Da, postoji. U pitanju su tonirane UV klima folije koje nemaju ogledalo-reflektujući efekat, tako da kada se montiraju stakla izgledaju blago tonirana i dobijaju otmen izgled dim stakla, estetski izgled je veoma lepo i pospešuje ukupnu lepotu objekta.- Kako se održavaju folije kada se montiraju ?

Veoma jednostavno. Zahvaljujući duplom Anti-Scratch sloju ( sloj protiv habanja i oštećenja), foliju možete čistiti sa bilo kojim sredstvom za pranje stakla i brisačem ili pamučnom krpom, isto kao i stakla. Folija će uvek izgledati kao nova.

 

- Kako perem/održavam stakla sa folijom?

Veoma jednostavno. Najbolje je koristiti krpu ili papirni ubrus navlaženom običnom čistom vodom.

 

- Da li se folije montiraju spolja ili iznutra?

 

Folije se montiraju po pravilu unutar prostorije, osim u nekim retkim slucajevima.

 

 

COPYRIGT SOLAR M - Folije za stakla Beograd 2005-2014